Ons verhaal

Over ons

Haakman Flowerbulbs is gevestigd in Wervershoof, middenin dé bollenregio van Nederland. Gaat het om het exporteren van tulpen, en wil je excellente kwaliteit leveren, dan is het zaak om alles onder controle te houden.

Een goede sparringpartner

houdt je bij de les

en enthousiasmeert

Samenwerkingen

Een goede sparringpartner houdt je bij de les en enthousiasmeert. In 2008 zijn we de samenwerking aangegaan met Bloembollenkwekerij Menting in de Noordoostpolder; een sterke partner die zich op een gunstige locatie bevindt voor het telen van grote oppervlaktes tulpen.

Om binnen een breed spectrum te kunnen beleveren én om voeling te houden met het broeien van tulpen, richtten we in 2010 H&M Flowers op, een volledig onafhankelijk bedrijf dat zich richt op het broeien van tulpen in het hogere segment van de markt. Het levert ons een schat aan ervaring op, die we gebruiken om onze afnemers naar een hoger niveau te brengen.

Waarom Haakman Flowerbulbs?

  • Een van de weinige echte tulpenspecialisten.
  • Een breed en vernieuwend assortiment voor grote en kleine klanten in water- en topgrondbroei.
  • Bollen van de beste kwekers in Nederland.
  • Hoge mate van automatisering: we weten precies waar welke bol vandaan komt en kunnen snel informatie geven.
  • Specialist op het gebied van preparatie en teelt. We zijn er trots op dat Alex Laan – expert op het gebied van tulpenpreparatie – betrokken is bij ons bedrijf.
  • We keuren elke partij tulpenbollen op inwendige kwaliteit en doen altijd stadiumonderzoek. Op basis van de uitslag daarvan prepareren we onze bollen zeer nauwkeurig.
  • Jaarronde levering door nevenvestiging in Nieuw-Zeeland.
  • Stipte levering door goede logistieke afhandeling.
  • We geven wereldwijd uitgebreide assistentie in het broeierijproces.
  • We denken als een kweker omdat we ook een eigen broeierij hebben (H&M Flowers).

Interesse in onze tulpenbollen of een samenwerking?

Accomodatie

Haakman Flowerbulbs is gevestigd in Wervershoof, middenin dé bollenregio van Nederland. Gaat het om het exporteren van tulpen, en wil je excellente kwaliteit leveren, dan is het zaak om alles onder controle te houden. Dat kan in ons modern ingerichte bedrijfspand. Het heeft een oppervlakte van 8.800 m² en daarvan is 5.000 m² glasopstand voor de inpandige tulpenbroeierij.

Ons pand telt maar liefst 15 koelcellen en de ontvangsthal is daarvan één van de belangrijkste. Daar kunnen we meer dan 50 miljoen tulpen in één keer opslaan. Het is er altijd tussen de 20 en 23 graden; de ideale bewaartemperatuur voor tulpenbollen die bestemd zijn voor de broeierij. Daarnaast hebben we een nevenvestiging in Nieuw Zeeland. Op die manier kunnen we het hele jaar door leveren.

Dirk-Jan Haakman

Commercial Director and Salesmanager

Michiel Kruijer

General Manager & Operational Director

Dick Haakman

Advisor + Sales Eastern Europe

Marcin Toporowski

Floor Manager

Stijn Meijer

Salesmanager

Alex Laan

Agrospecialist and Advisor